English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Καλησπέρα σε όλους πριν φύγετε κάντε και ένα

Κάνε και ένα LIKE πριν φύγεις!!!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μπλόκο στην έδρα των ΜΑΤ και «κρεμάλα» στη Βουλή


Μπλόκο στην έδρα των ΜΑΤ και «κρεμάλα» στη Βουλή

 Δείγμα γραφής για τις κινητοποιήσεις που έχουν σκοπό να κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα έδωσαν χθες οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, ενόψει των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Το βράδυ έκαναν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ένστολων που έχει γίνει ποτέ, ενώ η ημέρα είχε αρχίσει επεισοδιακά στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί.

Εκεί συνδικαλιστές αστυνομικοί εμπόδισαν την έξοδο των λεωφορείων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που ξεκινούσαν για τη Θεσσαλονίκη, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης.
Με την επιλογή τους να πάνε στην έδρα των ΜΑΤ, οι συνδικαλιστές έδειξαν ότι θα κάνουν πράξη την προειδοποίηση ότι στο εξής θα τηρούν κατά γράμμα την εργατική νομοθεσία, που προβλέπει την προκαταβολή των εξόδων για τις εκτός έδρας υπηρεσίες.
Το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση των ενστόλων έδωσαν πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης - από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Μανώλη Γλέζου, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες που πήγαν με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή. Στον χώρο της συγκέντρωσης βρισκόταν και ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας των αστυνομικών και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος δήλωσε ότι στην ψηφοφορία για τα νέα μέτρα «θα πράξει ό,τι λέει η συνείδησή του». Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι τον υπαρχηγό του Λιμενικού κ. Κουλουχέρη και τον επιτελάρχη του σώματος Δ. Τσιαδή, ενώ επιστολή συμπαράστασης απέστειλε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπαγιανόπουλος.
Οι ένστολοι διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο έκαναν πορεία έως τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Σημαντική στιγμή στο συλλαλητήριο ήταν η σκηνή του συμβολικού απαγχονισμού ενστόλων των τριών Σωμάτων που στήθηκε μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια έξω από τη Βουλή.
Νωρίτερα το μεσημέρι, συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας είχαν συναντηθεί με τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράστασή του και πρόσθεσε ότι «αυτοί που μέχρι χθες αποτελούσαν τα όργανα της καταστολής δεν είναι πια διατεθειμένοι να παίζουν τον ρόλο της καταστολής απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό».
http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου